La nostra història en detall

Finques Laplana és una petita empresa familiar de persones per a persones.
Ofrerim serveis immobiliaris des de fa més d’un segle, però el que ens mou són els valors humans.
La nostra elecció és la responsabilitat i el nuestre servei està basat en l’exel·lència i el tracte personalitzat. El nostre valor diferencial es que ens impulsen polítiques ètiques i ens caracteritza la cooperació i la conciliació entre deure i cura.

A Finques Laplana ens hem anat passant el relleu de generació a generació des del 1919 fins l’actualitat. En aquests més de 100 anys de vida, sempre algú ha ostentat el cognom Laplana amb respecte pel treball i honrant el nostre llinatge dins l’empresa.
Lloem i agraïm l’esforç de totes les persones que han treballat a i per Finques Laplana.

1919

 • Fundació

  El 1919 es funda Finques Laplana amb els Srs. José Laplana com a Fundador-Administrador i a A. Solé Alsina com a Director-Gerent.

  La primera seu del negoci s’instal•là al barri gòtic de Barcelona, exactament al C/ Ciutat nº 7, a escassos metres del Ajuntament i la Generalitat de la Plaça St. Jaume. Varen radicar en aquell espaiós i solejat despatx durant 53 anys.

 • Finques Laplana
1926


 • Fundació de la revista “El Casero”

  L’any 1926 es crea una revista informativa del sector immobiliari anomenada “El Casero” que es podia comprar als quioscos mensualment i quan s’esgotaven els proveïen a una botiga de diaris situada al Carrer Cabras 11, a un preu de 20 cèntims de pesseta. La publicaven els dissabtes quinzenalment/alterns amb la aquiescència de la “Cámara oficial de la propietat urbana”.

  Era una revista de lloguers a on publicitaven les finques que estaven en venda, degut a que no podien atendre tota la demanda presencialment al despatx. Les mides de les finques eren descrites encara en pams. I a títol d’exemple, per una finca de 2 botigues i 5 pisos dobles pel mercat del born demanaven 45.000 duros (moneda de 5 pessetes)

  El 10 de maig del 1931 la van encarir a 30 cèntims de pesseta i la publicació era els dies 10 i 25 de cada mes.

  La darrera publicació de la que tenim constància és vuit anys després, al 1934 i impresa el dia 25 de cada mes.

 • Portada de la revista l'any 1934

1970-1972

Canvi de seu

A principis dels anys 70 i amb l’ objectiu de millorar les instal•lacions i el servei ofert, es va fer necessari el trasllat del negoci i es va escollir un cèntric i ben comunicat pis amb ascensor (fins aquell moment no era un servei habitual al barri de Gràcia, situat al C/ Gran de Gràcia nº7.

2004

Canvi d’etapa

L’any 2004, amb la intenció d’adequar-nos a les necessitats del moment i millorar les nostres instal•lacions, vàrem traslladar el nostre despatx al C/ Gran de Gràcia nº 229, una bonica finca modernista dins el mateix barri, per no perdre la facilitat en la comunicació de transports i el caliu del barri de Gràcia.

2017

2017

Al 2017 varem decidir fer un anunci per a televisió. Es va gravar a les nostres instal•lacions i va ser molt divertit participar-hi. Fou un de tants moviments que hem fet en aquest segle de vida, per a mostra el nostre recorregut i la nostra entrega. Varem aprofitar l’avinentesa per a fer també un vídeo promocional. Varem tenir l’honor que la locució ens la fes una de les actrius de doblatge més importants d’aquest país, la Núria Mediavilla atès que és una gran amiga de la família. Per veure’l prem aquest enllaç Spot Finques Laplana

2019

100 anys de vida

L’any 2019, va ser per nosaltres un any intens. Vam cumplir 100 anys com Administració de Finques.
En aquesta era de canvis radicals de paradigmes, hem fet i fem un gran esforç per adaptar-nos a ells, alhora, el simultanegem amb la decisió de millorar dia a dia el nostre servei i les nostres polítiques humanes.

Coincidint amb el nostre centenari es van materialitzar els resultats d’una llarga etapa d’adequació a aquest nou paradigma. Comencem a recollir els fruits d’una sembra conscient i cuidada.

2020 i futur
 • El nostre positivisme es reflecteix en un camí cap a una nova etapa de renovació a través dels valors humans. Des del coneixement ens adherim a aquest nou paradigma social afegint al nostre funcionament pilars elementals com la intel·ligència emocional, la definició de continguts, la transparència en els processos i la gestió en equip.

  Iniciem una etapa de consolidació des de la reinvenció.

  Tenim nous plans i projectes en els quals esperem que tu ens acompanyis.
  Posem a la teva disposició la nostra web perquè sigui un canal més, a través del qual poder-nos apropar a tu i fer més accessibles qualsevol dels nostres serveis que et puguin interessar.

Confiança i transparència